Een goede massage is heilzaam

Massage; because some questions can't be answered by Google

Zeker iets voor jou!

Dat massages tal van gezondheidsvoordelen heeft (zowel lichamelijk als geestelijk), is al langer geweten.
Massage zorgt voor een spierherstel: Door de spieren te masseren, ontstaat er een goede bloedcirculatie, die op zijn beurt er voor zorgt dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden zodat je lichaam zich vlugger kan herstellen en je je opnieuw fit voelt.
Massage zorgt voor een sterker immuunsysteem: Wanneer afvalstoffen afgevoerd worden, krijgt je lichaam terug de kans om voedingsstoffen én energie op te nemen. Hierdoor zal je immuunsysteem alleen maar sterker worden. Dit positieve effect is pas op langere termijn merkbaar; een goed afweermechanisme bouw je immers op door middel van een zekere regelmaat in je leven. Een massage op regelmatige basis, net als gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, kunnen hier deel van uit maken.
Massage zorgt voor verlaging van de bloeddruk: Je zal vanzelf rustiger en ontspannen worden, wanneer je gemasseerd wordt. Niet alleen je lichaam, maar ook je geest komt dan al snel tot rust! En dat heeft alleen maar gunstige gevolgen voor je; je hartslag en bloeddruk dalen terwijl je gemasseerd wordt, omdat je op die moment geen enkele fysieke of mentale inspanning verricht.
Massage ontspant je volledige lichaam: Door een massage van je rug, je nek, je schouders, je gezicht, je benen,… zal je lichaam in een toestand van volledige ontspanning belanden. Aan het einde van een massage is het onvermijdelijk dat jij je vredig, rustig en ontspannen voelt. Het is dan ook niet te verwonderen dat je na een uitgebreide massage heel kleine oogjes hebt, net omdat je zo ontspannen bent. Een massage van je gezicht kan hoofdpijn verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Geregelde gezichtsmassages verminderen de kans op rimpels en ook dat is mooi meegenomen. Niet?

Massage aan huis

Massages hebben een positief effect op stress en je humeur: Lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden, dit is allang geen nieuws meer. Op het moment dat je pijn ervaart of moe bent, komt maar al te vaak je humeur in het gedrang. Echter, van zodra jij je (opnieuw) goed en uitgerust voelt, zal je stemming ook weer snel beter worden. Door regelmatige massages zullen ook stress, spanning en nervositeit afnemen en verkleint de kans op neerslachtigheid en depressie.
Massages bevorderen de slaap: Ben jij ooit al in slaap gevallen tijdens een massage? Niet verwonderlijk, want een massage bevordert namelijk ook de slaap.

Kortom, laat je masseren want massages zijn dus effectief voor jouw gezondheid!